Kunststof kozijnen vs houten kozijnen!

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 12:30

In deze blog laat ik jullie kennis maken met de voor- en nadelen van kunststof kozijnen en vergelijk ik deze met houten kozijnen.

Na het lezen van deze blog twijfels? Lees dan vooral online verder over de voor en nadelen. 

 

Kunststof kozijnen

De grootste voordelen van kunststof kozijnen zijn de lange levens duur en het onderhoudsarme gedeelte. Zo hoef je er maar met een doekje overheen te gaan en is uw kozijn weer zo goed als nieuw. Ook verkleuren doet een kunststof kozijn niet. Een nadeel  is wel dat in tegenstelling tot houten kozijnen de onderdelen niet te schilderen zijn waardoor u voor een lange tijd aan deze kleur vast zit. Kies daarom altijd voor een kleur die met zijn tijd mee gaat.


Voordelen kunststof kozijnen

Onderhoudsarm
Goed schoon te houden
Energiebesparend
Veilig (inbraakwerend)
Hoge isolatie waarden
Op maat gemaakt

Voordelen houten kozijnen

Vaker een andere kleur
Authentieke look
Isolerende eigenschappen
Op maat gemaakt

 


Houten kozijnen

Helaas hebben houten kozijnen tegenwoordig gewoon veel nadelen. Dit komt omdat er verschillende betere alternatieven zijn. Zo zijn houten kozijnen gevoelig voor weer omstandig heden, hebben ze vaker een nieuw likje verf nodig en kan er een rotting van het hout ontstaan.  Daarnaast werkt hout wanneer het gaat over warm en koude weersomstandig heden. Hierdoor kunnen er kieren ontstaan en op den duur kan een deur stroever open en dicht gaan. 

Alhoewel hout zelf goed isolerend is zijn de kieren dat niet. In tegenstelling tot kunststof zit hier namelijk geen systeem tussen dat de kou en warmte buitenhoud. 

Voor vragen of advies bent u altijd welkom bij ons in de showroom in Hoorn! Ook kan u geheel vrijblijvend online een offerte aanvragen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.