Kunststof kozijnen verkleuren niet!

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 13:13

Vroeger werd er bij kunststof kozjnen weekmakers gebruikt. Dit verdampte en zo kon er verkleuring ontstaan. Tegenwoordig gebruiken de meeste kunststof kozijnen fabrikanten geen weekmakers meer bij de productie van de kunststof profielen. Hierdoor treedt er ook geen verkleuring meer op.

In tegenstelling tot houten kozijnen, verkleuren kozijnen van kunststof dus niet. Wel kunnen ze natuurlijk vies worden van zand, alg of bijvoorbeeld vogelpoep. Dit is echter heel makkelijk schoon te maken door er met water overheen te gaan!

Een paar tips voor het schoon houden van uw kunststof kozijnen!

Tip 1 – Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Als u de ramen schoon maakt, neem dan gelijk de kozijnen (en de rubbers) even mee. Een huishoudsopje is voldoende. Gebruik zeker geen bijtende of schurende schoonmaakproducten zoals thinner, aceton of spiritus. Zorg er ook voor dat uw kozijnen niet in aanraking komen met zonnebrandcrème of olie. 

Tip 2  Gebruik de juiste spons

Een zachte vochtige spons of zachte vochtige doek werkt het beste. Gebruik zeker geen schuursponsjes. Deze beschadigen uw kozijn.

Tip 3  Vet scharnieren en het hang- en sluitwerk in

Maak het hang- en sluitwerk schoon als dit vies is. Om ramen en deuren soepel te laten openen en sluiten, spuit u ze eens per jaar in met WD40. Geen olie, want dat trekt juist vuil aan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.